Ἀλέξανδρος Τσίτσοβιτς

Σεμινάριο
Εἰσαγωγῆς στὸν ΝΓΠ,
Βουλιαγμένη,
4 – 5 Φεβρουαρίου 2006

Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα να σημειώσω πως μπαίνοντας στο σεμινάριο αυτό, είχα ήδη κάποια βασική οικειότητα με τον ΝΓΠ. Κατά την γνώμη μου, Το σεμινάριο εισαγωγής είναι ένας πολύ καλός τρόπος γνωριμίας με τον ΝΓΠ, ακόμα και για αυτούς που έχουν ήδη κάποιες βασικές γνώσεις. Το σεμινάριο περιέχει βασική θεωρία ΝΓΠ, ασκήσεις και εργαλεία.

Η βασική θεωρία που δίνεται δεν καλύπτει όλο το φάσμα του ΝΓΠ (αυτό δεν θα ήταν δυνατόν άλλωστε) αλλά είναι αρκετή για να πάρει κανείς μια ποικιλία γνώσεων και να καταλάβει εάν θα ήθελε να συνεχίσει την εκπαίδευση. Οι ασκήσεις είναι πολύ χρήσιμες (και εκπλήσσουν). Πολλή από την θεωρία χρησιμεύει πρακτικά, και υπάρχουν και κάποια εργαλεία που μπορούν να μπουν σε χρήση εύκολα και άμεσα.

Ο κύριος Παυλίδης είναι ευχάριστος, φιλικός, ανοιχτός σε επικοινωνία και αφιερώνει μεγάλο μέρος του χρόνου στις απορίες των παρευρισκόμενων. το διήμερο που παρακολούθησα κλήθηκε να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις και οι απαντήσεις του ήταν πάντα επί του θέματος και βοηθητικές.

Μιλώντας προσωπικά, το πιο σημαντικό και βοηθητικό εντός του σεμιναρίου ήταν οι ασκήσεις οι οποίες δίνουν μια πραγματική και πρακτική διάσταση στην θεωρία, καθώς και μας βγάζουν από τα όρια του συνηθισμένου. Στην καθημερινότητα μου έχω ενσωματώσει αρκετά από τα εργαλεία που μου δόθηκαν στο σεμινάριο και πιστεύω πως με θέληση και ενεργή παρακολούθηση του εαυτού, ο καθένας μπορεί να το κάνει σχετικά εύκολα για τα εργαλεία που του ταιριάζουν.

Γενικά, πιστεύω πως το σεμινάριο είναι μια ευκαιρία για να δει κανείς τις σχέσεις και την ανθρώπινη ψυχολογία από μια νέα πλευρά, πρακτική και χρήσιμη για τον άνθρωπο που θέλει να δουλέψει επάνω στον εαυτό του, καθώς και να μπορέσει να να κατανοήσει και να επικοινωνήσει με τους άλλους καλύτερα.

Τὸ Ἑλληνικὸν Ἵδρυμα ΝΓΠ καὶ Συστημικῶν Λύσεων καὶ τὸ λογότυπό του εἶναι κατοχυρωμένα σήματα ὑπηρεσιῶν τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἱδρύματος ΝΓΠ καὶ Συστημικῶν Λύσεων [Hellenic/Greek Institute for NLP and Systemic Solutuions]. Ἀπαγορεύεται ἡ δίχως ἄδεια ἀναπαραγωγὴ αὐτῆς τῆς σελίδας καὶ τοῦ περιεχομένου της. This page, and all contents, are Copyright © by Stylianos P. Paulides, Athens, Greece.
© 1997- Ἑλληνικὸν Ἳδρυμα ΝΓΠ καὶ Συστημικῶν Λύσεων.
| Ἐπικοινωνία | Περιεχόμενα | Πρόγραμμα | Σελίδα Ὑποδοχῆς| Ὂπισθεν |