Χριστόφορος Χατζηδάκης (Ἡράκλειο Κρήτης)
Οἰκονομολόγος

Δὲν μπορεῖς νὰ δεῖς ὅτι δὲν βλέπεις αὐτὸ ποὺ δὲν βλέπεις. Δυσκολεύτηκα πολὺ νὰ καταλάβω αὐτὰ τὰ λόγια τοῦ Heinz von Foerster. Ἔτσι ἐγὼ πιὸ ἀπλὰ λέω ὅτι αὐτὸς ποὺ γεννήθηκε τυφλὸς δὲν ξέρει τί χάνει μὴ μπορώντας νὰ δεῖ τὸν κόσμο καὶ αὐτὸς εἶναι ὁ λόγος ποὺ δὲν ἔχει ἔντονο ἐνδιαφέρον νὰ γίνει καλά. Τὸ ἴδιο συμβαίνει συνήθως μὲ τὴν ψυχὴ τῶν ἀνθρώπων ποὺ ἔχουν μάθει νὰ ζοῦν στὸ σκοτάδι καὶ δὲν ἐνδιαφέρονται νὰ βροῦν τὸ φῶς.

Νομίζουμε λοιπόν ότι όλα στη ζωή μας είναι καλά Υπάρχει βέβαια κάτι που μας ενοχλεί αλλά δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε ακριβώς έτσι το αφήνουμε και συνεχίζουμε τη πορεία μας. Και φυσικά εγώ δεν ήμουν η εξαίρεση.

Έτσι όταν η φίλη μου η Μαρία σε μια συζήτηση που είχαμε τον Δεκέμβριο του 2002 μου ανέφερε για το NLP και τον Στέλιο Παυλίδη μαζί με τα αλλά που συζητήσαμε μου είπε ότι έχει χωρίσει την ζωή της σε δύο περιόδους, την περίοδο προ NLP και την περίοδο μετά NLP. Όταν ακούς αυτά τα λόγια σου φαίνονται υπερβολικά, αλλά η Μαρία δεν είναι υπερβολικός άνθρωπος και αυτό με έβαλε σε υποψίες.

Ἐκπαίδευση
Χειριστῶν ΝΓΠ,
Ἡράκλειο Κρήτης,
2003 -2004

Είμαι λοιπόν τυχερός άνθρωπος να έχω ανθρώπους που εμπιστεύομαι και έτσι τόλμησα να γνωρίσω το NLP και τον Στέλιο Παυλίδη .Τώρα δύο περίπου χρόνια μετά που ταξίδεψα και εγώ σε αυτό το υπέροχο ταξίδι του NLP PRACTITIONER με οδηγό τον Στέλιο Παυλίδη ένιωσα τι εννοούσε η Μαρία στην συζήτηση που είχαμε μαζί.

Γιατί από μόνο του το NLP είναι πολύ καλό με όλες τις τεχνικές και τα εργαλεία που προσφέρει αλλά την μεγάλη διαφορά την κάνει ο οδηγός Στέλιο Παυλίδης. Είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός που νομίζω ότι δύσκολα θα βρεθεί όμοιος του. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια υποκειμενική άποψη, συμφωνεί όμως και με την γνώμη των υπολοίπων συμμετεχόντων στο NLP PRACTITIONER.

Θα αναφέρω μόνο ότι κάθε φορά που τέλειωνε το μάθημα ένιωθες καλύτερα και πιο ξεκούραστα από πριν ξεκινήσει. Και όλα αυτά χάρη στο Στέλιο Παυλίδη ο οποίος γεμάτος διάθεση, χιούμορ, αποφασιστικότητα, ευρηματικότητα, απλά, κατανοητά με επιμονή, υπομονή και πάνω από όλα ανθρώπινα μας κατεύθυνε με το δικό του μοναδικό τρόπο να νιώσουμε μέσα μας τελείως διαφορετικά και να αρχίσουμε να μεταμορφωνόμαστε.

Δεν λέω ότι έχω φτάσει στο τέρμα, έχω ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μου, όμως τώρα έχω οδηγό και ξερώ ότι θα τα καταφέρω.

Προσπάθησα να γράψω σκέψεις και συναισθήματα, μερικά πράγματα για να περιγράψω αυτά που είδα και που έζησα, παρόλα αυτά νομίζω ότι η εικόνα που έδωσα για τον Στέλιο Παυλίδη τον αδικεί και τα λόγια μου υποτιμούν την πραγματικότητα.

Είμαι πράγματι πολύ τυχερός που τον συνάντησα στο δρόμο μου και τον ευχαριστώ γι’αυτά που έκανε για μένα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Οικονομολόγος

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 10-11-2004

Τὸ Ἑλληνικὸν Ἵδρυμα ΝΓΠ καὶ Συστημικῶν Λύσεων καὶ τὸ λογότυπό του εἶναι κατοχυρωμένα σήματα ὑπηρεσιῶν τοῦ Ἑλληνικοῦ Ἱδρύματος ΝΓΠ καὶ Συστημικῶν Λύσεων [Hellenic/Greek Institute for NLP and Systemic Solutuions]. Ἀπαγορεύεται ἡ δίχως ἄδεια ἀναπαραγωγὴ αὐτῆς τῆς σελίδας καὶ τοῦ περιεχομένου της. This page, and all contents, are Copyright © by Stylianos P. Paulides, Athens, Greece.
© 1997- Ἑλληνικὸν Ἳδρυμα ΝΓΠ καὶ Συστημικῶν Λύσεων.
| Ἐπικοινωνία | Περιεχόμενα | Πρόγραμμα | Σελίδα Ὑποδοχῆς| Ὂπισθεν |